Hoe stel ik mijn OPUS Camper voor de eerste keer in?

Als onderdeel van onze inspanning om klanten de best mogelijke ervaring te bieden en tegelijkertijd veilig te blijven, hebben we een reeks video’s ontwikkeld om nieuwe OPUS-eigenaren te helpen bij het opzetten van hun OPUS Camper. Meer gedetailleerde informatie en volledige installatie-instructies zijn te vinden in de OPUS digitale handleiding die u hier kunt downloaden….

Read more… »


Kan ik een OPUS verzekeren?

Ja, het is belangrijk om voldoende verzekerd te zijn. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden verzekeringen aan voor recreatievoertuigen, sommige bieden kortingen aan afhankelijk van de gebruikte veiligheidsuitrusting, enz.


Kan de voortent in de OPUS worden opgeborgen?

Ja, het is mogelijk om de voortent tijdens het transport in de OPUS op te bergen. Het past op de vloer in de hoofdcabine met de bijpassende keukenunits boven het blad.


Waar kan ik mijn OPUS opslaan?

De AIR OPUS past in de meeste garages met een totale breedte van 201 cm en een lengte (gesloten) inclusief dissel en aanhanger etc. van 430 cm. Als alternatief kunt u hem ook opbergen met de dakbedekking en de opberghoes (optioneel) op uw oprit om hem het hele jaar door te beschermen.


Wat zijn de jaarlijkse kosten voor het bezit van een AIR OPUS?

Wij raden u aan om een keer per jaar een service te doen of te laten doen, die door een erkende caravanwerkplaats of een erkende camperwerkplaats kan worden uitgevoerd. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de verzekeringskosten en de algemene onderhoudskosten – bijvoorbeeld banden, remmen, behandeling van het tentdoek, etc.


Wat voor soort auto heb ik nodig om een AIR OPUS te trekken?

U heeft geen grote auto nodig om een AIR OPUS te vervoeren, omdat deze licht en gemakkelijk te manoeuvreren is. Veel van onze OPUS eigenaren hebben middelgrote laadkleppen zoals de Ford Focus en de VW Golf. U kunt de trekkracht van uw voertuig online controleren en letten op de geremde trekcapaciteiten van uw voertuig.


Wat betekent laadvermogen en hoe kies ik het juiste laadvermogen?

Het laadvermogen is de hoeveelheid gewicht dat u aan de kampeerwagen kunt toevoegen, zowel binnen als op het dak. Dit is inclusief optionele extra’s en persoonlijke spullen. Afhankelijk van wat uw voertuig kan slepen, bieden wij u vier verschillende laadvermogensopties aan. Het rijbewijs dat u heeft helpt u bij het kiezen van de meest geschikte…

Read more… »


Hoe lang gaat de AIR-buistechnologie mee?

De AIR-buistechnologie die we gebruiken is toonaangevend op de markt en is uitgebreid getest. Ze zijn zeer duurzaam en bestaan uit een PVC binnenbalg en 2 extra lagen zwaar polyesterkatoen. Wij bieden 2 jaar garantie op de AIR-buizen.


Als ik een AIR OPUS wil bestellen, hoe lang moet ik dan nog wachten?

Gewoonlijk 2-8 weken vanaf de besteldatum tot aan de levering/het ophalen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het seizoen – uw lokale dealer kan u, afhankelijk van de voorraad etc., een meer nauwkeurige leveringsdatum geven.


Hoe lang duurt het om de AIR voortent te installeren?

Zoals ze zeggen, oefening baart kunst – ongeveer 30 minuten, afhankelijk van ervaring en locatie.


Waar kan ik een AIR OPUS Camper bezichtigen?

OPUS Campers zijn te bezichtigen in het Verenigd Koninkrijk en in Europa via ons dealernetwerk. Elke dealer heeft een demonstratiemodel voor u om te bekijken. Klik hier om de dichtstbijzijnde dealer te vinden.