Extern stopcontact – 209€

Extern stopcontact – 209€ Met het externe stopcontact kunt u al uw apparaten van stroom voorzien via een handige externe connector. Geïnstalleerd op de deurzijde van uw OPUS, net na de wielbasis, onthult de schuifkap de 2-pins EU – gewoon aansluiten en aanzetten!


Extern gasaansluitpunt – 299€

Extern gasaansluitpunt – 299€ Met de externe gasaansluiting kunt u uw favoriete accessoires op gas ook buiten de OPUS gebruiken. Geïnstalleerd aan de deurzijde van uw OPUS net na de wielbasis en beschermd door een schuifdeksel, zorgen de gasaansluiting en de klep voor een gemakkelijke en toegankelijke toevoer van uw gasflesbrandstof.


Opberghoes – 239€

 Opberghoes – 239€ Bescherm jouw OPUS tijdens de opslag tegen stof en vuil met de beschermkap. Volledige afdekking van de gehele OPUS (inclusief gaskast), zodat je er zeker van kunt zijn dat je zowel binnen als buiten kunt opslaan. Te gebruiken in combinatie met de rijhoes (standaard op alle modellen).


Water- en afvalwatertanks – 105€ per stuk

 Water- en afvalwatertanks – 105€ per stuk Een praktische en draagbare/rollende water- en afvalwatertank wordt compleet geleverd met; ingebouwde wieltjes voor moeiteloos trekken en een aftapkraan voor eenvoudig legen. Elke tank heeft een inhoud van 23 liter.


Handpomp – 29€

 Handpomp – 29€ Voor degenen die autarkisch reizen. De OPUS is uitgerust met een standaard batterij die ruimschoots voldoende is om de OPUS meerdere malen op te blazen, maar als u ooit een kortsluiting heeft, kunt u gerustgesteld zijn als u weet dat u een back-up plan heeft.


Handgrepen – 79€ per paar

 Handgrepen – 79€ per paar Omdat de OPUS licht van gewicht is, is hij gemakkelijk te verplaatsen en te positioneren – maar er kunnen handvatten worden toegevoegd om de OPUS naar behoefte te manoeuvreren. Deze zijn verkrijgbaar per paar en kunnen zowel aan de voor- als aan de achterkant van de OPUS worden bevestigd…

Read more… »


Stabiliteit voeten – 25€

 Stabiliteit voeten – 25€ Als je van plan bent om te overnachten op een zachte ondergrond, zal je snel merken dat de hoekpoten van de OPUS in de grond zinken. Deze kunststof hoekvoeten verdelen het gewicht over een groter gebied, waardoor de hoekpoten veel minder snel in de grond zinken.


Trap voor ingang – 29€

 Trap voor ingang – 29€ Vergemakkelijkt het instappen in de OPUS voor kortere benen en vermoeide wandelaars. De opstap inclusief anti-gootsteenpootjes is 37 cm hoog en 48 cm breed en kan tijdens de rit in de OPUS worden opgeborgen.


Quattro Diamond manoeuvreerhulp met automatische inschakeling – 1.549€ gemonteerd

 Quattro Platinum manoeuvreerhulp met automatische inschakeling – 1.549€ gemonteerd Upgrade voor 475€ met het Easy Rider of Full Monty pakket. Manoeuvreer uw OPUS gemakkelijk met een motormover met afstandsbediening. De Quattro Diamond is een betrouwbare en intelligente motormover. Hij kan 360 ° draaien en kan een OPUS een helling van 1 op 4 oprijden,…

Read more… »


Quattro Rhodium elektrische manoeuvreerhulp – 1.069€

 Quattro Rhodium elektrische manoeuvreerhulp – 1.069€ Manoeuvreer jouw OPUS eenvoudig met behulp van een afstandsbediening van de manoeuvreerhulp. De Quattro Rhodium is een topmotoraandrijving en de lichtste motoraandrijving op de markt, ideaal voor gebruik met de OPUS. Hij is 360º draaibaar en kan een OPUS rond een 1-in-4 kantenhoek verplaatsen. De prijs is inclusief…

Read more… »


AL-KO Schokdempers – 299€

 Schokdempers – 299€ Geniet van een soepelere sleepervaring, onze schokdempers nemen een beetje van de druk van de weg af. In combinatie met de anti-slinger koppeling kun je de OPUS toestaan 100 km/u te rijden.


Knott anti-slinger koppeling – 531€

 Knott anti-slinger koppeling – 531€ De antislingerkoppeling dempt de slingerbewegingen die tijdens het slepen en bij het koppelen kunnen optreden. Gemakkelijk te bedienen, voor een eenvoudige sleepervaring. De AL-KO Winterhoff WS3000 stabilisatiekoppeling is een nuttige aanvulling op elke OPUS. In combinatie met de schokdempers kun je de OPUS 100 km/u laten rijden.


Reservewiel en -drager – 239€

 Reservewiel en -drager – 239€ Helaas gebeuren er ongelukken, maar met het reservewiel en de drager kun je voorbereid zijn. De drager is een stalen frame dat aan de onderkant van jouw OPUS is bevestigd en een reservewiel bevat. Zo kun je er zeker van zijn, dat je op alle omstandigheden voorbereid bent.


Lichtmetalen velgen – 475€

 Lichtmetalen velgen – 475€ OPUS wordt standaard met stalen velgen geleverd. Als speciale uitvoering bieden wij OPUS lichtmetalen velgen aan. OPUS aluminium velgen zijn beslist een favoriet. Onze klassieke 5-spaaks OPUS aluminium velgen zien er goed uit en zijn speciaal geselecteerd voor de ontwerpen en kleuren van OPUS. De wielen zijn lichte, hoogwaardige sportwielen.


Logo sticker, dit wordt op maat gemaakt – 169€

Logo sticker, dit wordt op maat gemaakt – 169€ Voeg een beetje meer persoonlijkheid toe aan jouw OPUS door het kiezen van aangepaste stickerkleuren. Deze kunnen aan de kleur van jouw voertuig of jouw lievelingskleur aangepast worden!