Het festivalseizoen staat voor de deur en voor velen betekent dit dat het tijd is om de slaapzakken en rubberlaarzen uit te zoeken – en je voor te bereiden op het onvermijdelijke modderbad. Hoewel we allemaal hopen op een heerlijk weekend vol muziek in de volle zon, voldoet het weer niet altijd aan onze verwachtingen, dus het is het beste om er klaar voor te zijn.

Als de grond erg nat en modderig wordt, kunnen tenten echt oncomfortabele slaapplekken worden en kan het erg vervelend zijn om ‘s ochtends in natte modder (en wie weet wat nog meer!) Te kruipen. Door je slaapgedeelte veilig uit de modder te tillen, kun je met een vouwwagen genieten van meer comfort, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er ‘s nachts een beekje onder je slaapzak ontstaat – en als je’ s ochtends naar buiten stapt, zijn het alleen je laarzen die moet modderig worden.

Vouwwagens zijn toegestaan ​​op veel grote festivals, waaronder Glastonbury, Reading, het V Festival, Wickerman en Download. U hoeft er alleen voor te zorgen dat u het juiste campingticket hebt wanneer u boekt – in het algemeen zijn vouwwagens inbegrepen bij de campers en caravans, in tegenstelling tot het tentengedeelte. Sommige festivals verkopen de passen voor campers, caravans en vouwwagens apart van de kaartjes voor het evenement zelf, dus controleer hun voorwaarden zorgvuldig.

U zult vaak nogal ingewikkelde beschrijvingen zien van wat voor soort voertuigen wel of niet zijn toegestaan ​​in deze gebieden – u kunt er zeker van zijn dat de Opus Camper, als een speciaal voor dit doel ontworpen vouwwagen, wordt toegestaan ​​overal waar vouwwagens zijn toegestaan . Deze beperkingen zijn meestal gericht tegen iemand die probeert een normale grondtent in een oude aanhangwagen op te zetten, of beweert dat een busje met een matras in de rug een camper is!

Een optionele extra die u zou kunnen overwegen als u uw Opus Camper meeneemt naar een festival, is de draagbare toiletcabine – deze is praktisch en duurzaam en hoeft niet te worden aangesloten op een afvoer- of watersysteem. Misschien vind je het duidelijk de voorkeur boven de festivalportaloos!

Voor meer informatie over de Opus Camper, of om uw dichtstbijzijnde OPUS-dealer te vinden, bel ons op +44 1473 601200 of gebruik het aanvraagformulier op onze contactpagina.