Een kampeervakantie is een geweldige manier om het platteland in te trekken en delen van de wereld te ontdekken die u normaal niet zou zien. Het is echter een feit dat het moeilijk is om te kamperen zonder uw omgeving aan te tasten, dus hier zijn enkele van onze toptips voor milieuvriendelijk kamperen.

Bewaar en voer uw afval veilig af
Tijdens het kamperen genereert u altijd een bepaalde hoeveelheid afval en afval, en als u zich niet op een georganiseerde camping bevindt, kunt u deze mogelijk niet meteen weggooien. Het is misschien verleidelijk om gewoon een volle vuilniszak buiten je tent te laten vallen waar de geur je niet zal storen, maar dit kan ook erg verleidelijk zijn voor wilde dieren. In plaats van wakker te worden en uw afval door nieuwsgierige wezens over uw camping te vinden, kunt u het op een plek bewaren waar ze er niet bij kunnen – in uw tent of in een afsluitbare bak of doos.

Maak alleen maar foto’s
Het standaardadvies voor kamperen met “geen sporen achterlaten” is om alleen foto’s te maken en niets dan voetafdrukken achter te laten. Hoewel je misschien veel mooie bloemen en planten ziet die je zou willen plukken, en misschien wilt drukken, als aandenken aan je reis, schaadt dit geleidelijk het milieu – en tenzij je een botanicus bent, is er geen manier om te weten hoe zeldzaam of bedreigd die mooie bloem zou kunnen zijn. Blijf waar mogelijk bij gevestigde paden en paden, in plaats van maagdelijke grond te vertrappen en de flora van het gebied te beschadigen.

Gebruik geschikt serviesgoed
Het is misschien verleidelijk om een ​​pak papieren borden te kopen voor uw kampeertrip – ze zijn lichter dan gewone borden en u hoeft ze niet af te wassen – maar laten we eerlijk zijn, ze creëren afval dat helemaal niet nodig is! Verpak de juiste, herbruikbare vaat – zelfs als het plastic is – en neem de tijd om ze af te wassen, zodat u geen extra afval genereert. De Opus vouwcamper is voorzien van een wasbak wat deze taak een stuk gemakkelijker maakt.

Laat het beter achter dan je het hebt gevonden
Stimuleer meer verantwoord kamperen door ervoor te zorgen dat u uw camping in een betere staat achterlaat dan toen u aankwam. Als eerdere bezoekers afval in het gebied hebben achtergelaten, maak dan wat tijd vrij om er wat van op te halen voordat je vertrekt, en gooi het weg op weg naar huis. Stel je de impact voor als iedereen op deze manier kampeert!