Als u op kampeervakantie gaat, zijn er nogal wat dingen waar u rekening mee moet houden; wat u moet inpakken, waar u heen moet en wat u moet doen als u daar aankomt. Een ding dat essentieel is, maar vaak enigszins over het hoofd wordt gezien, is het kiezen van de juiste plek om te pitchen. Veel kampeerders hebben de pech gehad om ‘s avonds laat ergens aan te komen, hun tent in het donker op te zetten en de volgende ochtend wakker te worden en zich in een niet perfecte positie te bevinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw kampeerplek.

Toiletten en douches
Zoek uit waar de toiletten en douches op uw camping zijn en kies indien mogelijk een middelste plek. Je wilt niet te ver weg zijn, of je moet elke ochtend een lange trektocht maken naar de buien, maar je wilt ook niet te dichtbij zijn, anders zie je een constante stoet kampeerders langs je heen om de faciliteiten te bereiken.

Begane grond
Kampeeraanhangers bieden een voordeel ten opzichte van tenten, doordat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er klonten en stoten in de grond in uw rug steken terwijl u probeert te slapen, maar een plek op een vlakke ondergrond zoekt, weg van hellingen, zal het gemakkelijker maken om op een niveau te komen, zodat je geen dingen binnenin laat rollen.

Vermijd bomen
Het kan verleidelijk zijn om voor wat schaduw onder de bomen te staan, vooral in de hitte van de zomer, maar ze hebben een aantal nadelen. Bomen kunnen sap druppelen en bieden vogels handige zitstokken om uw tent te versieren. Als het regent, kun je regen van de bomen zien druipen lang nadat het weer is opgeklaard, en het kan ronduit gevaarlijk zijn om tijdens een onweersbui onder een boom te zijn. Het is beter om weg te blijven!

Controleer op water en holtes
Kijk waar water kan stromen of bezinken als het regent, en plaats op hogere, drogere grond – hoewel dit weer minder van belang is als je een kampeeraanhanger hebt om je van de grond te tillen, wil je nog steeds niet stappen ‘s morgens recht in een plas.

Door ervoor te zorgen dat u op tijd aankomt om uw kampeerplaats bij daglicht te kiezen en door deze tips in gedachten te houden, kunt u elke keer de beste kampeerplek vinden en genieten van een stressvrije kampeervakantie.