Degenen die nog nooit hebben gekampeerd, stellen vaak dezelfde vraag; ‘Wat is er te doen als je aan het kamperen bent?’ Als u een van die mensen bent, begin dan met deze lijst met ideeën en begin nu met het plannen van uw kampeervakantie!

Geniet van de natuur
Maak een wandeling of ga gewoon ergens rustig zitten en waardeer het landschap om je heen. Bekijk ‘s nachts de sterren en overdag de wolken en ontspan! Met veel campings op prachtige plekken in het hele land – en inderdaad, de wereld – heb je keuze te over.

Vertel verhalen en zing liedjes rond het vuur
Het is een geweldige traditie om ‘s nachts enge verhalen rond het kampvuur te vertellen, en als je muzikaal bent, kun je een gitaar of een mondharmonica meenemen en een liedje opzetten. Zorg ervoor dat u uw kampvuur veilig bouwt, bij voorkeur in een goede vuurkorf, en begin niet hard te zingen als naburige kampeerders proberen te slapen.

Ga geocachen
Geocaching is in wezen een speurtocht met moderne technologie; zoek naar caches in de buurt van uw camping, gebruik de gps op uw smartphone om ze op te sporen en onderteken het logboek om te bewijzen dat u er was. Sommige caches bevatten kleine token-items om te ruilen – zorg ervoor dat je iets achterlaat als je iets meeneemt.

Geniet van buitenactiviteiten
Pak een kajak of vlot in om te genieten van watersporten of een paar fietsen om de omgeving te verkennen – de Opus Camper heeft een veelzijdig reksysteem, met optionele fiets- en kajakdragers beschikbaar.

Zet een foto-speurtocht op
Als je met kinderen reist, is een speurtocht een geweldige manier om ze bezig te houden. Je stelt gewoon een lijst op met dingen die ze kunnen vinden – bladeren groter dan hun handen, hartvormige stenen, bloemen van een bepaalde kleur, enz. – en laat ze gaan! Een fotojacht, waarbij in plaats van de vermelde items te verzamelen, er gewoon foto’s van worden gemaakt, betekent dat niets in de omgeving tijdens het proces wordt beschadigd.

Geniet van binnenactiviteiten
Er is altijd een kans dat het weer zich tegen je keert; zoek naar lokale musea of ​​andere overdekte attracties voor regenachtige dagen, en pak ook een paar dingen in om te doen in het comfort van je tent. Een kampeervakantie is een geweldige kans om dat boek uit te lezen dat u zojuist had willen lezen, of u kunt knutselspullen meenemen om uw kinderen bezig te houden.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele van de dingen waar u overal ter wereld van kunt genieten tijdens een kampeervakantie. Met een vouwwagen van Opus Camper is het heel gemakkelijk om op avontuur te gaan wanneer je maar wilt – en vind je altijd iets nieuws om te zien en te doen!